We helpen jouw woning klaar te maken voor morgen

Samen bekijken we hoe je het comfort en de waarde van je huis kan bewaren.

Waarover gaat het?

We kunnen er niet om heen: energie is de voorbije jaren duur geworden. Energie sparen is dan ook de boodschap. Waar en vooral hoe begin je eraan? Als je nog aan jouw droomwoning moet beginnen, kies je allicht voor heel wat energiebesparende maatregelen. Ook als je al een woning hebt, zijn er mogelijkheden om met een aantal ingrepen energie te besparen.

De stad Peer wil je daarbij graag helpen. We doen dat door het informeren en sensibileren, maar ook door specialisten onder de arm te nemen die je komen vertellen hoe het beter kan.

Gratis doorlichting van je woning

We begeleiden eigenaars van woningen die ouder zijn dan 20 jaar bij het energetisch renoveren van de woning. De bedoeling is natuurlijk om de woningen energiezuinig en klimaatrobuust te maken. Met andere woorden: een energetische make-over.

Voor je als eigenaar echt aan de slag gaat met isoleren, groendaken, waterputten of zonnewering, brengt een renovatiecoach jouw woning en de aanpak in kaart. Je krijgt een renovatierapport waarmee je dan aan de slag kan. Als je dat doet, dan zal de renovatiecoach je ook praktisch helpen bij het opvragen van offertes, het aanvragen van subsidies en het controleren van de werken.

Momenteel hebben al 155 Perenaars een renovatiecoach aangevraagd. Ben jij de volgende?

Klik hier om je aan te melden.

Een gratis regenton | Actie is intussen afgelopen

Met een regenton in je tuin kan je eenvoudig het water van een regenbui opvangen om het zo later te kunnen gebruiken. Zo belast je het rioolstelsel minder en beschik je over schoon water. Goed dus voor het milieu en ook voor je portemonnee. Heel wat Perenaren hebben intussen een regenton aangevraagd. De actie is afgelopen.